***  Személyes átvétel: INGYENES | Futárszolgálat: 1150 Ft / nettó 30 ezer forint felett INGYENES kiszállítás  ***

ZomeTool - Kepler rögeszméje

ZomeTool - Kepler rögeszméje

Gyártó: ZomeTool
Típus: BX-ZT-KEP
Elérhetőség:
Raktáron
Ár: 18 460 Ft21 190 Ft Nettó: 14 535 Ft
Leírás

Kepler rögeszméje - Kepler's Obsession

13 éves kortól ajánlott

Az öt tökéletes háromdimenziós forma kapcsolata el fog bűvölni Téged is, ahogy tette ezt Keplerrel majdnem 400 évvel ezelőtt.

Elemek száma: 158 db

Johannes Kepler, a mélyen vallásos, mégis szigorú XVI. századi tudós úgy hitte, hogy az öt tökéletes háromdimenziós forma (azaz a szabályos testek) közötti kapcsolat uralja az univerzum rendjét - ez vezette Keplert a modern asztronómia alapjainak lerakásához.

Építs gyönyörű és elegáns modelleket ezekből a kapcsolatokból, és fedezd fel, hogy
- mi inspirálta Keplert
- hogyan illeszkedik egybe az öt tökéletes háromdimenziós forma
- miért pont Kepler tévedése fektette le a modern asztronómia alapjait
- és hogyan volt mégis végig igaza?
 

A Zometool Projekt Készletek izgalmas matematikai, alapvető tudományos és élet-tudományos témákat mutatnak be. Részletes összeállítási útmutatók, gyakorlati feladatok és gazdag tartalom fedez fel minden témát és kapcsolódó projektet. Pillants be a Zometool csodái közé, és engedd, hogy Téged is elbűvöljön!

A Zometool egy konstrukciós játék gyerekeknek, de szemléltető eszközül alkalmas tanárok számára, valamint tudományos kutatásokhoz is. A rendszer fő eleme egy gömbölyű műanyag csatlakozó csomópont (gömb) 62 geometriai lyukkal. A csomópontokat forma- és színkódolt műanyag merevítőkkel (pálcákkal) lehet csatlakoztatni egymáshoz. A szögek és a pálcahosszak matematikailag pontosak, és geometriai szerkezetek ezreinek megépítését teszik lehetővé. A Zometool elemeit a természet olyan matematikai építőköveinek mintájára alkották, mint a két-, három- és ötszörös szimmetria, és az aranymetszés aránya.

Beszélgessünk róla! Vélemények (1)

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Rossz            Kitűnő