***  Személyes átvétel: INGYENES | Futárszolgálat: 1150 Ft vagy akár 0 Ft ha nettó 30 ezer Ft felett vásárolsz ***

SIX - a hatos szám stratégiai játéka

SIX - a hatos szám stratégiai játéka

Méretek: 22cm  x  15cm  x  5cm
Gyártó: Productief
Típus: PR-7055-03
Elérhetőség:
Raktáron
Ár: 3 990 Ft Nettó: 3 142 Ft
Leírás

A SIX tábla nélkül játszható stratégiai játék. A hatszög alakú játékelemekből kell kirakni egy azonos színű háromszöget, vonalat, vagy kört amely 6 db áll össze. A játék első fodulójában a játékosok felváltva raknak, ha ilyenkor nem sikerül senkinek se nyerni, elindul a második forduló amikor a már lerakott elemeket lehet átmozgatni. 8 éves kortól.

Játékleírás:

 

Tartalom: 19 db piros, 19 fekete elem

A SIX három alap formája: Háromszög, kör, sor - mindegyik 6 db elem felhasználásával készült ( 1 ábra)

 

 

 

A játék célja: valamelyik fent említett forma kirakása, miközben próbáld megakadályozni az ellenfeledet, hogy ugyanezt csinálja. Az lesz a nyertes aki elsőként kirakja a győztes formát.

Előkészület: 2 játékos esetén minden játékos 19 db elemet kap

4 játékos esetén, két-két játékos egymással szemben ülnek és egy csapatot alkotnak. A csapattagok 18 db azonos színű elemen osztoznak. A játékot az óramutató járásával ellenkező irányban játszuk. A csapattagok nem beszélhetnek egymással, ha mindenki beleegyezik akkor pl egy torokköszörüléssel jelezhetnek egymásnak a csapattagok.

A játék: Az első játékos elhelyez egy elemet az asztal közepén, minden következő játékos hozzáilleszt egy újabb elemet, nem számít, hogy milyen színű elemmel érintkezik a lerakott darab. A lerakott elemnek legalább egy oldallal érintkeznie kell a többihez. A cél, hogy a nyerő formát ki tudják rakni, ha ez valamelyik játékosnak sikerül, akkor vége a játéknak. A kör abban az esetben is nyerő ha a közepén az ellenfél színe szerepel.

Abban az esetben, ha minden elemet az asztalra helyeztünk és nem állt össze a nyertes forma elindul a játék második fordulója. Az éppen következő játékos a saját elemei közül választhat egyet és áthelyezheti egy tetszőleges új helyre ( az elemnek érintkeznie kell a többivel)

Azokat az elemeket amelyek az áthelyezés után különválnak a többségtől el kell távolítani a játékból, ez vonatkozhat egy vagy több elemre is egyszerre ( 2 ábra) Ha két teljesen egyforma méretű félre bomlik a mező akkor annak a játékosnak kell eldönteni, hogy melyik maradjon játékban, aki elvette az összekötő elemet.

 

 

 

A játék vége: Az nyer aki kirakja a kívánt formát vagy olyan helyzetet hoz létre, hogy az ellenfélnek nem marad meg a 6 db szükséges eleme.

Jellemzők
Jellemzők
Kinek ajánljuk Fiúk és Lányok
Beszélgessünk róla! Vélemények (1)

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Rossz            Kitűnő