***  Személyes átvétel: INGYENES | Futárszolgálat: 1150 Ft vagy akár 0 Ft ha nettó 30 ezer Ft felett vásárolsz ***

LINJA - stratégiai, logikai társasjáték

LINJA - stratégiai, logikai társasjáték

Méretek: 22cm  x  11cm  x  5cm
Gyártó: Productief
Típus: PR-7055-02
Elérhetőség:
Raktáron
Ár: 4 990 Ft Nettó: 3 929 Ft
Leírás

Az egyszerű szabályok ellenére a Linja egy kitűnő fejlesztő játék. A játékhoz szükség van ügyességre és a taktikai tervezésre, hiszen a mobilitás az egész játékot végigkiséri.

 

 

Tartalma: 7 db bambusz pálca, 2 x 12 db fa bábu

 

A játék célja: Minél több pálca átugrása a saját bábukkal.

Előkészületek: A bambusz pálcákat egymással párhuzamosan elhelyezzük az asztalon a két játékos között. A játékosok színt választanak, majd úgy helyezik el a bábuikat, hogy minden sorba kerüljön egy-egy bábu, a maradék 6 bábut pedig a kezdővonal mögé állítják fel. (1 ábra)

 

 

 

A játék: A játékosok eldöntik, hogy ki kezdje el a játékot. A bábukkal csak az ellenfél kezdővonala felé lehet haladni, visszafele lépni nem lehet.

Lépés és egymást követő lépések: Minden kör két egymás utáni lépésből áll.

Lépés: Az éppen következő játékos kiválaszt egyet a 12 bábujából és azzal átléphet egy szomszédos sorba. Az ebben a sorban található bábuk száma határozza meg a következő lépés mértékét. A sorban található bábuk mindegyikével számolni  kell, mindegy, hogy saját vagy az ellenfélhez tatozó báburól van szó, viszont az újonnan odarakott bábut nem szabad beleszámolni.

Követő lépés: Ennél a lépésnél bármelyik saját bábunkat felhasználhatjuk, akár azt is amelyikkel az első lépésünket megtettük. Amennyiben a választott bábuval hamarabb elérjük az ellenfél kezdővonalát mint amennyi lépésünk van, úgy a fennmaradó lépések elvesznek. Ha a játékos az első lépéssel eléri az ellenfél kezdővonalát, akkor a következő lépése csak egy egységnyi lehet. Ha a játékos az első lépésével üres sorba lép, akkor nincs követő lépése. Minden egyes követő lépés után az ellenfelet illeti meg a lépés.

 

Példa: (2 ábra) A „B" jelű játékos az X-el jelölt bábuval lép a következő sorba ezért a követő lépések száma 4 lesz, ez azt jelenti, hogy bármelyik bábuját kiválasztva egyszerre 4 pálcát ugorhat át.

 

 

 

Foglalt hely: Abban az esetben ha már 6 darab bábu van egy sorban, ez a sor „Foglalt" lesz, tehát nem lehet odarakni több bábut. Ez azt jelenti, hogy a követő lépések száma soha nem lehet 5-nél több. A többi bábunak el kell kerülnie azt a sort amelyben hat bábu van. Ez a szabály nem vonatlkozik a kezdő sorra.

A játék vége: abban az esetben amikor mindkét játékos bábui elhagyják egymást véget ér a játék. Ez abban az esetben lehetséges, ha nincs fekete a piros bábuk között és fordítva.

Pontozás:

- Minden bábu amelyik eléri az ellenfél kezdővonalát:                5 pont

- Minden hatodik sorban lévő bábu:                                                  3 pont

- Minden ötödik sorban lévő bábu:                                                    2 pont

- Minden negyedik sorban lévő bábu:                                              1 pont

 

A magasabb pontszámot elérő játékos nyer.

 

Példa a pontozásra (3 ábra):

„A" játékos 41 pont

„B" játékos 46 pont

 

 

Jellemzők
Jellemzők
Kinek ajánljuk Fiúk és Lányok
Beszélgessünk róla! Vélemények (1)

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Rossz            Kitűnő